Feestelijke overhandiging sleutel naar een duurzame toekomst.

Veenendaal 12 juli 2017, GINAF Durable levert de GINAF Durable E2114 DuraTruck af aan Technische Unie. Deze volledig elektrische Truck zal worden ingezet in de Gemeente Amsterdam waar hij zal bijdragen aan een schoner en stiller binnenstedelijk transport.

In opdracht van Technische Unie heeft GINAF Durable een volledig elektrische Truck gebouwd en afgeleverd aan Technische Unie. Met de ingebruikname van de E2114 DuraTruck, met een laadvermogen van zo’n 5000 kilo en een actieradius van ruim 250 kilometer, start Technische Unie een nieuwe pilot. Doel hiervan is  om meer elektrische vrachtwagens op de weg te krijgen.

Zo gaat Technische Unie ook in de binnenstad van Amsterdam leveren met elektrisch vervoer. Hiermee werkt zij op termijn toe naar een wagenpark met zero emissie voor het bevoorraden van klanten in de binnensteden. Mooie ontwikkelingen voor een organisatie die MVO hoog in het vaandel heeft staan. Met de Lean & Green (star) award en de elektrische vrachtwagen toont Technische Unie aan dat zij op verschillende niveaus aan een leefklimaat met een groen hart werkt.

GINAF is verheugd dat een bedrijf als Technische Unie bereid is te investeren in deze nieuwe technologie. GINAF is van oudsher een innovatief bedrijf en bekend van onder andere op maat gemaakte vrachtwagens voor de zand- en asfaltwereld. Met het maken van de keuze om ook prominent aanwezig te zijn in de ontwikkeling van “groene” voertuigen onder de tak GINAF Durable, zet GINAF de volgende stap in de truckwereld. “Wij zien toekomst in volledig elektrisch aangedreven voertuigen en zien daar veel mogelijkheden voor in de markt. Laden kan men tegenwoordig overal en de energie is schoner en goedkoper. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat de Technische Unie ons het vertrouwen heeft gegeven en deze zeer duurzame E-Truck heeft afgenomen” aldus algemeen directeur Lambert Berends.

Meer over Technische Unie